Alla on listattu Magenton tärkeimpiä vakio-ominaisuuksia. Kannattaa erityisesti sisäistää sana vakio-ominaisuus, sillä sen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Kattavilla vakio-ominaisuuksilla vähennetään lisäosien välisten yhteensopivuusongelmien mahdollisuutta, mikä muissa järjestelmissä on suurempi ongelma.

Monissa muissa järjestelmissä esimerkiksi monikauppatoiminto, kieliversiot, monivaluuttatoiminnot tai kattavat alennuskampanjatoiminnot täytyy toteuttaa lisäosilla. Jos perustavaa laatua olevat tärkeät toiminnot joudutaan toteuttamaan lisäosilla, se aiheuttaa rajoituksia ja ongelmia muiden lisäosien käyttöön.

Kattavat vakiotoiminnot ovat Magenton suurimpia etuja verrattuna muihin järjestelmiin.

Monikauppaominaisuus

Magenton suurin yksittäinen ero ja etu muihin järjestelmiin verrattuna on sen vakiotoimintoihin kuuluva monikauppaominaisuus. Sitä voi käyttää esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Saman kaupan muunnokset, kuten eri kieliversiot tai erillinen B2B -kauppa.
  • Omat kaupat eri valuutoille, jolloin jokaiselle kaupalle saadaan myös oma base-valuutta.
  • Eri tavalla brändätyt kaupat yhdestä Magento-asennuksesta
  • Jokaiselle kaupalle voidaan määrittää käytössä oleva katalogi ja tuoteryhmäpuu.
  • Jokaiselle tuotteelle voidaan määrittää kauppakohtaiset sisällöt.
  • Kauppakohtaiset maksu- ja toimitustavat.

Monipuoliset tuotetyypit

  • Muokattavat tuotteet, joilla voi tehdä tuotevariaatiot, kuten väri- ja kokovaihtoehdot tuotteille omilla saldotiedoilla ja tuotekoodeilla.
  • Ryhmätuotteet, joilla voi helposti mahdollistaa useiden eri tuotteiden lisäämisen ostoskoriin yhdeltä tuotesivulta.
  • Pakettituotteet, joiden avulla voi paketoida useita tuotteita tuotepaketiksi.
  • Ladattavat tuotteet, kuten esimerkiksi tiedostot.

Tuoteominaisuudet

Tuki rajattomalle määrälle tuoteominaisuuksia (attributes). Tuoteominaisuuksia voi ryhmitellä helppoa syöttämistä varten ja lisäksi on mahdollista luoda ominaisuusryhmiä, jolloin esimerkiksi sohva-tuotteille on käytössä eri ominaisuudet kuin sängyille. Tämä helpottaa tuotteiden hallinnointia ja esimerkiksi alennusten kohdistamista.

Tuotesuodatus

Asiakasnäkymässä on mahdollista suodattaa tuotteita ominaisuuksien mukaan (layered navigation). Suodatus helpottaa tuotteiden löytämistä asiakasnäkymässä.

Monipuoliset hinnoittelumahdollisuudet

Tuotteille saa määriteltyä alennushinnan sekä alennusportaat eli mitä useamman ostaa, sitä edullisempi kappalehinta. Lisäksi vakio-ominaisuuksiin kuuluu asiakasryhmäkohtainen hinta.

Tarjoukset

Magentossa on vakiona monipuoliset tarjoustoiminnot, joihin kuuluu mm. alennuskoodit, joita voi kohdistaa esimerkiksi tuoteominaisuuksien mukaan. Kohdistustyökalu on kattava.

ALV / verotus

Magentossa on monipuolinen ALV-toiminto, jolla saa säädettyä verotusta esimerkiksi maakohtaisesti. Lisäksi löytyy tuki usealle valuutalle.

API / rajapinta

Monipuolinen rajapinta mahdollistaa integraation muihin järjestelmiin ja headless-asiakasnäkymien toteutuksen.

Varastohallinta

Monivarastojärjestelmä vakiona tavallisten varastonhallintatoimintojen lisäksi.

Tuotekuvat

Tuotekuvien galleria vakiona ja mukana myös vakiotuki tuotevideoille.

Tuotetoiminnot

Liitännäis- / oheistuotteet, toivelistat, tuotevertailutoiminto ja tuotearvostelut ovat vakiotoimintoja.

Sisällönhallinta

Sivuston sisältöä hallitaan sivujen, staattisten lohkojen sekä widgettien avulla. Staattiset lohkot ovat uudelleenkäytettäviä sisältöosia, joita voi käyttää melkein missä tahansa kohtaa sivustoa. Se helpottaa sisällönhallintaa tilanteissa, joissa samaa tietoa pitää sijoittaa useaan eri kohtaan sivustoa.

Uutiskirje

Uutiskirjeen tilausmahdollisuus, tilaajahallinta sekä uutiskirjeen lähetystoiminto. Useimmiten tosin Magento-kauppa liitetään ulkoiseen uutiskirjepalveluun parempien analysointitoimintojen vuoksi.

SEO

URL rewrites (mahdollistaa SEO-ystävälliset osoitteet) ja uudelleenohjausten hallinta esimerkiksi tilanteisiin, joissa sivun osoite muuttuu.

Moniosoitetilaukset

Asiakkaan on mahdollista määrittää tilaukselle useampi toimitusosoite, jolloin tilauksen voi pilkkoa esimerkiksi tuotekohtaisesti.

Tuo / Vie -toiminnot

Tuotetietojen ja asiakastietojen tuominen ja vieminen (import / export)

Välimuistit ja indeksointi

Sisäänrakennettu välimuistijärjestelmä sekä indeksointi, mitkä nopeuttavat kaupan toimintaa.

Käyttöoikeuksien hallinta

Yksityiskohtainen käyttöoikeuksien hallinta. Mahdollistaa erilaisten ylläpitäjäroolien tekemisen ja niille rajattujen käyttöoikeuksien määrittämisen. Esimerkiksi tuotetietojen päivittäjälle voidaan mahdollistaa pääsy vain tuotetieto-osioon.

Tietoturva

Vakiona mukana useita tietoturvaa parantavia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi Google reCaptcha ja kaksivaiheinen tunnistautuminen taustahallintaan.