Magento 2 on ollut markkinoilla jo reilun vuoden verran ja alkaa olemaan valmis käytettäväksi myös Suomessa. Suomikäyttöä on viivästyttänyt integraatiolisäosien puuttuminen mm. Postin, Matkahuollon ja Unifaunin järjestelmiin. Nyt kyseisiä lisäosia on kuitenkin alkanut putkahtelemaan markkinoille ja kun maksulisäosiakin löytyy on Magento 2 niiden puolesta valmis tuotantokäyttöön myös Suomessa.

Toinen asia on ollut Magento 2 -verkkokauppajärjestelmää riivanneet bugit, joita kehitystiimi on ansiokkaasti pyrkinyt korjaamaan. Aivan bugiton alusta Magento 2 ei vielä ole, mutta sitä uskaltaa jo suositella käytettäväksi Magento 1:n sijaan, mikäli vain tarvittavat lisäosat löytyvät.

Magento 2 on hieman työläämpi etenkin lisäosien valmistamisen osalta. Tästä syystä monet lisäosat, saati sitten räätälöidyt sellaiset, ovat hieman kalliimpia kuin edellisen sukupolven Magentossa.

Myös palvelinvaatimukset ovat sellaiset, että useimpiin webhotelleihin Magento 2 ei sujahda. Magento 2 toimiikin parhaiten virtuaalipalvelimella tai omalla palvelimella. Meiltäkin löytyy ratkaisu Magento 2:n alustaksi.